Finnskogfestival i anmarsj

finnskogen forside nederst
Andre helgen i juli er det duket for den tradisjonsrike Finnskogfestivalen på Svullrya.

Og det er mye på plakaten under denne tradisjonsrike og store begivenheten inne på Grue Finnskog.

«Det er på Tanken det skjer i 2016», heter det på plakaten som fremmer de store aktivitetene her i sommer. Fra 7. til 10. juli kan Finnskogfestivalen by på arrangementer som «Busstur i dikterens fotspor», «Konebæring» og «Gubbetrilling» for å nevne noen av attraksjonene.

Og ikke minst – Hovedscena ved Finnskogparken ble ødelagt for over 1,5 år siden og er nå tilbake igjen etter å ha blitt så å si pulverisert av uværet som herjet den gang.

– Vi trodde ikke at vi skulle få opp scena igjen. Hele parken så ut som et takras der uværet tok med seg masse trær og scena havna uti Rotna, forklarer Eva Neby ved Finnskogen Kro og Motell, mest kjent som «Tanken» på folkemunne.

Nå er scena gjenreist igjen etter en massiv dugnadsinnsats, og får en offisiell gjenåpning kvelden 9. juli.

– Nå er det laget en større voll rundt scena. Det har vært en skikkelig jobb. Og kostbart. Men en vanvittig stor jobb er lagt ned, sier hun.

Av andre høydepunkter gjennom Finnskogfestivalen kan en glede seg blant annet til konebæring og gubbetrilling søndag 10. juli.

– Konebæring har sin opprinnelse fra Finland, og det finnes til og med VM i dette. Men vi må ha likestilling, så derfor arrangerer vi også gubbetrilling. Dette bør kunne bli noe av høydepunktene, og det er viktig at folk kan utfordre andre par. Her er det plass til mange, forklarer Neby.

Gjennom helgen får man også en smakebit på kortreist mat og varer fra «før i væla».

– Det skal ikke være noe tivolipreg, dette. Her har vi kulturrelaterte ting. Det kommer et par-tre stykker med kortreist mat, og vi har utstillere som står og viser fram saker og ting. Dette blir som et marked, bare fra «før i væla». Ikke noe Tupperware og Candyfloss her, nei, understreker Neby.

Ellers er helgen også prydet med en rekke kulturelle og musikalske sceneinnslag av ulik art med en rekke kjente navn. Markedsdagene rundt kroa har åpent fra 12 til 18 gjennom hele helgen fra torsdag 7. juli til og med søndag 10. juli.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *