Hedrer Åsta Holth – 2 nye forestillinger i 2017

Komponist og trekkspiller Kjetil Skaslien hedret Åsta Holth i 2016 med storartet forestilling, med en fantastisk konsert etter forfatter Åsta Holths ånd – med hennes egne ord. i 2017 blir det 2 nye forestillinger.

Hedrer Åsta Holth med storartet forestilling
Kjetil Skaslien hedrer Åsta Holth med storartet forestilling

 

2016-09-18-18-10-45
Det vil bli satt opp 2 forestillinger den 8. og 9. juli 2017

 

For de store diktene er nå skrevet om til musikk, en jobb Kjetil Skaslien (77) har lagt ned timer på timer på gjennom 2016.

– Dette tør jeg ikke gjøre aleine, så jeg skal ha med meg vokalister som Eva Vermundsberget, Cecilie Nielsen Skaslien og Sten Bjørge Skaslien Hansrud. Det blir en blanding av musikk og dikt, forteller Kjetil Skaslien.

Cecilie og Sten Bjørge er forøvrig slektninger av Kjetil selv, henholdsvis datter og sønn av søskenbarn.

 

Tett forhold til Åsta

I tillegg stiller et orkester bestående av jazzgeneral Per Husby, fiolinist Lars Ihler og bassist Per Bredesen, i tillegg til at Teater i Glåmdal, med Øivind Roos i spissen, står for det tekniske. Men det er Skaslien selv om har tatt initiativet til denne konserten.

– Faren min var søskenbarnet til Åsta, så jeg har absolutt en nær tilknytning til henne. Etter en TV-sending i 1994 sa jeg at jeg ønsket å lage en forestilling for henne. Det syntes hun var kjempefint, men for henne var det viktig at det ikke skulle være pling-plong-musikk og konserten skulle helst avholdes før hun gikk bort. Det skjedde dessverre ikke, så denne konserten er absolutt for å hedre Åsta og hennes tekster, sier 77-åringen.

Holth gikk som kjent bort i 1999, 95 år gammel. Hun er også forøvrig kvinnen bak det vi i dag kjenner som Finnskogsbunaden.

 

Står hans hjerte nært
Hedrer Åsta Holth med storartet forestilling
Kjetil Skaslien gleder seg til forestilling

Å holde konsert på Svullrya i seg selv, betyr enormt mye for Skaslien. Det er ingen tvil om at dette er noe han virkelig ser fram til.

– Jeg har trådt mine barneben der og hadde en utrolig bra oppvekst med mye moro. Jeg reiser jo nærmest verden rundt med trekkspillet, men det er alltid rart og spesielt å komme tilbake til Svullrya, sier komponisten som ramser opp steder som Afrika, Færøyene, Tyskland og Island for å nevne noen av stedene.

Men det er i Grue Finnskog hans hjerte står nærmest.

– Og Tanken er jo storartet, et sted som skaper mye for Finnskogen, sier Skaslien som ønsker å rette en stor takk til Finnskogen Kro og Motell for alt som stelles i stand i tide og utide.

 

Turné

Premieren var på tanken 18. september 2016, men tro ikke det blir det siste vi får høre av Skaslien og denne konserten.

– Vi har vært på en liten turné, Kongsvinger, Flisa, Elverum og Oslo, sier Kjetil Skaslien.

Fikk du det ikke med deg? To nye muligheter kommer:

Det vil bli satt opp 2 forestillinger den 8. og 9. juli 2017 !!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *